advertentie

Woensdag 8 mei 2024, aanvang 13.00 uur

Officiële opening multifunctionele Sportkooi in Zwartsluis

Op woensdag 8 mei 2024 vindt de opening van de multifunctionele Sportkooi in Zwartsluis plaats! De buurtsportcoaches, Jeugdsoos Esclusa en Jong Zwartewaterland hebben gezamenlijk een programma samengesteld. Aanvang 13.00 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 29.04.24
advertentie

Doordeweekse wedstrijden op Sportpark de Wetering

EUROM Schoolvoetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen in Genemuiden

Op het EUROM Schoolvoetbaltoernooi in Genemuiden kunnen voetbaltalenten hun vaardigheden tonen. Van maandag 13 mei t/m donderdag 16 mei 2024 is Sportpark de Wetering het sportieve strijdtoneel tussen de basisscholen, CNS De Driester, OBS De Vogelaar, Kindcentrum Ichtus, CIKC de Levensbron en CIKC de Morgenster.

LEES MEER... | MAANDAG, 29.04.24
advertentie

Deelname aan workshop is gratis

Bibliotheek Genemuiden geeft uitleg over fiets- en wandelapp Fietsknoop

Het mooie weer komt eraan en dat nodigt uit om er te voet of met de fiets op uit te trekken. Met een fiets- en wandelapp stel je de mooiste routes samen, maar hoe werkt zo’n app eigenlijk? Dat leer je op maandag 6 mei 2024 tijdens de workshop ‘Fiets- en wandelapp Fietsknoop’. De initiatiefnemers van Fietsknoop zijn die dag om 14.00 uur in de Bibliotheek Genemuiden om uitleg te geven over hun fiets- en wandelapp. Natuurlijk nemen zij ook de tijd om eventuele vragen te beantwoorden.

LEES MEER... | MAANDAG, 29.04.24
advertentie

Commissaris van de Koning opent Nationale Sleepbootdagen

Zwartsluis tijdens Hemelvaartweekend decor van meeslepend evenement

Zwartsluis tijdens Hemelvaartweekend decor van meeslepend evenement

Zwartsluis tijdens Hemelvaartweekend decor van meeslepend evenement© Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Drie dagen lang is Zwartsluis weer het decor van een meeslepend nautisch evenement. Hemelvaartsdag en de twee dagen daarna staan in het waterdorp in het teken van de Nationale Sleepbootdagen. Wie dat tweejaarlijkse evenement een keer bezoekt is voor altijd verkocht. Tienduizenden bezoekers vallen voor de typische sfeer van het spektakel dat voor de zestiende keer in Zwartsluis wordt georganiseerd.

LEES MEER... | MAANDAG, 29.04.24
advertentie

Voor dag en dauw op de Kamperzeedijk de zon zien opkomen!

Dauwtrappen Kamperzeedijk op Hemelvaartsdag

Voor dag en dauw de zon zien opkomen? Genieten van ochtendnevels en vogelgeluiden. Van die typische geur van vochtige grond en fris gras in je neus. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024 kun je dit allemaal ervaren: ga mee dauwtrappen op de Kamperzeedijk. Dat betekent vroeg uit de veren, maar daar krijg je geen spijt van!

LEES MEER... | MAANDAG, 29.04.24
advertentie

Spelregels voor brommerrijders

Brommernacht Zwartewaterland: van 26 april op 27 april 2024

In de nacht van vrijdag 26 april op zaterdag 27 april 2024 vindt in Zwartewaterland de traditionele brommernacht plaats. Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen zijn voor de brommerrijders spelregels opgesteld. Het brommerrijden gebeurt tussen 04.00 en 06.30 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Kleurrijk programma, voor iedereen wat wils!

Feestprogramma rondom Koningsdag in Hasselt

De Oranjevereniging Hasselt organiseert al jaren samen met haar partners, de horeca en tal van vrijwilligers de Oranjefestiviteiten rondom Koningsdag. Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan kleurrijk programma, zowel sportief, creatief als muzikaal. Met een divers programma is er voor iedereen wat wils.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Aftellen naar de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt

Stoombaggermolen Friesland, een vreemde eend in de bijt© Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Van donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024 is Zwartsluis in de ban van de Nationale Sleepbootdagen. De komende editie heeft het maritieme evenement met de Stoombaggermolen Friesland een vreemde eend in de bijt. Dankzij een genereus gebaar van de Stichting Activiteiten Kulturhus Zwartsluis (SAKZ) komt de 'Friesland' naar Zwartsluis. 'Een mooie publiekstrekker met een rijke historie', aldus de organisatie.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24

Workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Programmeren met Lego Spike in de Bibliotheek Zwartsluis en Genemuiden

Op woensdag 1 mei 2024 is er van 10.00 tot 11.30 uur een workshop ‘Bouw en programmeer met Lego Spike’ in de Bibliotheek Zwartsluis. Deze workshop vindt op donderdag 2 mei 2024 op hetzelfde tijdstip plaats in de Bibliotheek Genemuiden.

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.24

Film van de maand april: Fallen Leaves (2023)

SCAB-filmavond 'Fallen Leaves' in Bibliotheek Hasselt

De film 'Fallen Leaves' staat dinsdag 16 april 2024, vanaf 20.00 uur op de kalender van het SCAB. Bouwvakker Holappa en vakkenvuller Ansa vinden elkaars blik tijdens een karaokeavond in Helsinki. Woorden vuilmaken hoeft niet, zo betaamt de Finse cultuur en een echte Kaurismäki film. Een tweede ontmoeting komt er sowieso, want de twee voelen dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Maar daar steekt de schilderachtige, droogkomische, perfect gekaderde wereld van Fallen Leaves een stokje voor.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24

TEKSTADVERTENTIES